The Power of Gratitude Challenge

Ontdek & ervaar de positieve effecten van dankbaarheid.

 

Deze challenge is GRATIS en geheel in eigen tijd te volgen.

5 dagen lang ontvang je elke dag een mail met daarin een korte video en een template (invulblad) die hoort bij de oefening van die dag.

Dankbaarheid, wat betekend het en waarom is het zo belangrijk?

Je herkent het vast. Zoveel dingen in je leven ervaar je als normaal of vanzelfsprekend en je staat er niet echt bij stil. Als iets normaal is, dan voelt het ook niet (meer) bijzonder en je voelt er dan ook niet echt iets bij.

Dankbaarheid is juist het tegenovergestelde. Je bent je bewust dat niets vanzelfsprekend is waardoor alles juist bijzonder voor je is en voelt. Je ervaart blijdschap om iets wat je hebt, doet, krijgt, etc.

Wanneer je ergens bewust dankbaar voor bent, dan komt daar ook een bepaald gevoel bij vrij. Het gevoel van dankbaarheid is een positief gevoel en kan je ervaren als blijdschap, waardering en geluk.

“De basis naar (meer) geluk”

Ik zie dankbaarheid daarom ook als de basis naar (meer) geluk. Geluk is namelijk niet iets waar je naar op zoek gaat, het is iets wat in jezelf zit en eruit komt wanneer jij je focust op de juiste dingen.

Dankbaarheid is een eenvoudige manier om jouw geluk te ‘ontgrendelen’. Niet alleen een gelukkiger voelen is het effect van dankbaarheid. Er zijn namelijk wel honderden wetenschappelijke studies gedaan naar de positieve effecten van dankbaarheid. Goed om te weten voor degene die het allemaal maar zweverig vind klinken;-)

Wetenschappelijk bewezen is dat dankbaarheid o.a. een zeer positief effect heeft op:

✨ons GELUK

✨onze GEZONDHEID

✨onze NACHTRUST

✨minder STRESS

✨onze BLOEDDRUK

✨ ons ZELFVERTROUWEN 

Ik kan nog veel meer noemen, sterker nog, ik kan hier uren over praten, maar bovenstaand lijkt me voor nu genoeg reden om te starten met dankbaarheid:-)

Hoe werkt het en wat gaan we doen?

Nu kan ik me voorstellen dat je denkt “Klinkt goed, maar hoe werkt dat precies en waar begin ik?”.

Daarom kwam bij mij het spontane idee om een challenge te organiseren waarbij ik je hier stap voor stap in meeneem en het is helemaal GRATIS!!

In The Power Of Gratitude zullen we 5 dagen lang met dankbaarheid bezig zijn op een leuke en laagdrempelige manier, zonder dat het veel tijd kost. I know, tijd is kostbaar;-)

Elke dag leer ik je iets over de kracht van dankbaarheid en ga je hier praktisch mee aan de slag zodat je het zelf kunt ervaren. 

Je kunt het geheel in je eigen tijd volgen, lekker relaxed dus.

Na aanmelding krijg je direct toegang tot dag 1 van de challenge.

Na deze challenge...

Alles op een rijtje...

Quote CM-7