Wie ben ik?

IMG_5671

Hi, ik ben Claire! 

Ik ben getrouwd, moeder van een dochter en zoon en woon met mijn gezin in het mooie Zeeland. Ik ben een enorme levensgenieter en daar heb ik weinig voor nodig. Zo kan ik heel blij worden van een lekkere kop koffie, een goeie knuffel, een verse bos bloemen, een wandeling in de natuur, een complimentje, muziek of een goede nachtrust. 

Dat klinkt allemaal mooi, maar zo is het voor mij langere tijd niet geweest. Er is zelfs een tijd geweest waarin ik niet (meer) wist hoe ik moest genieten.

Benieuwd naar mijn verhaal? Lees dan hieronder verder.

Mijn verhaal

Een onzeker meisje met een stabiele achterban

Ik groeide op in een fijn en liefdevol gezin, wat nog steeds mijn onvoorwaardelijke en stabiele achterban is. Ik ben altijd een vrolijk, spontaan, maar ook erg gevoelig en onzeker meisje geweest. Dat laatste werd versterkt toen ik op school gepest werd. Gelukkig had ik het thuis goed en kreeg ik altijd alle steun die ik nodig had.

Na een opleiding Toerisme wilde ik een andere kant op, om meer mijn ‘creatieve ei’ kwijt te kunnen. Zo kwam ik terecht op de opleiding Social Work (CMV) waar ik een hele leuke en leerzame tijd heb gehad. De jaren hierna had ik veel verschillende banen, waarbij ik voelde dat ik niet op mijn plek was. Ergens mijn plek vinden heb ik sowieso altijd moeilijk gevonden, ik heb me altijd anders gevoeld dan anderen. 

Verdriet, een traumatische gebeurtenis en chronische pijn

Als er iets in mijn leven gebeurde waar ik geen vat op had, vond ik het altijd erg lastig om daar mee om te gaan. Het verliezen van dierbaren bijvoorbeeld kon ik moeilijk verwerken, waardoor het verdriet hoog bleef zitten.
Daarnaast kreeg ik 17 jaar geleden te maken met een traumatische gebeurtenis en ‘doen alsof’ ik dat verwerkt had, leek op dat moment de oplossing. Kort daarna kreeg ik last van rug- en bekkenpijn en later volgde ook nek- en hoofdpijn. Dit resulteerde in lichamelijke chronische pijn. Jarenlang is er door therapeuten en artsen gezocht, maar zonder resultaat. Dit heeft me altijd enorm gefrustreerd, waardoor ik alleen nog maar de belemmeringen zag.

“The best part of getting lost is finding yourself”

Het moederschap met hoogte- en dieptepunten

In 2011 werd ik voor het eerst moeder, een droom die uitkwam. Ik genoot intens van onze dochter en het moederschap. Wat een explosie aan liefde! Tegelijkertijd zat mijn perfectionisme mij behoorlijk in de weg. Ik wilde het allemaal zo graag goed doen, de perfecte moeder zijn, maar natuurlijk was dit niet realistisch.
In 2013 werd mijn zoon geboren, weer zo’n explosie aan liefde! Ik barste bijna uit elkaar van trots en liefde voor mijn gezin. Al snel werd dit overschaduwt door het vele huilen (nou ja krijsen) van mijn lieve kleine mannetje. Na 3 maanden bevestigde de kinderarts “u heeft een huilbaby”. Ik stond aan de grond genageld, als moeder wil je werkelijk álles doen voor je kind, maar behalve liefde geven en geduld hebben, konden we niets doen. Na een heel zwaar jaar ging het over en kwam er rust in ons gezin. Juist op dat moment stortte ik in.

Een volle emmer

In al die jaren had ik zoveel opgestapeld. Ik had gebeurtenissen niet goed verwerkt, plaatste mezelf gemakkelijk in een slachtofferrol, kon dingen moeilijk loslaten, liet zowel mezelf als anderen over mijn grenzen gaan, deed niet waar ik gelukkig van werd, probeerde iedereen maar te ‘pleasen’ en altijd maar alle ballen hoog te houden. Al die tijd had ik veel meer van mezelf gevraagd dan ik daadwerkelijk aankon en nu was de emmer vol of beter gezegd overgelopen.
Ik voelde me compleet leeggezogen en gestresst en ik huilde om het minste of geringste. Kortom ik was overspannen. Ik was in een vicieuze cirkel terecht gekomen en wist niet meer hoe ik de ‘uitgang’ kon vinden. Het ergste van alles vond ik dat ik niet meer wist hoe ik moest genieten. Op dat moment besefte ik dat ik het niet alleen kon, dat ik het niet alleen hoefde te doen en dat hulp vragen oké was.

Mijn zoektocht 

Met zowel professionele hulp als hulp van lieve familie en vrienden, kwam ik langzaam maar zeker weer uit de cirkel en werd de spanning minder. Toch leverde dit niet het gewenste resultaat op. Ik wilde me namelijk niet meer continu druk maken, meer grip op mezelf en mijn leven, meer genieten, meer zelfvertrouwen, etc.

Omdat niemand mij kon vertellen hoe ik dit kon realiseren, besloot ik zélf op zoek te gaan naar oplossingen en antwoorden.
Dit resulteerde uiteindelijk in een intensieve persoonlijke zoektocht van zo’n 3 jaar waarin ik sprak met professionals, boeken las, (inspirerende) video’s bekeek, en  seminars, cursussen en trainingen volgde.

Tijdens deze zoektocht ontdekte ik een rode draad. Dit waren mijn eigen gedachten, ofwel mijn mindset. Ik raakte hierdoor enorm gefascineerd door de werking van het menselijk brein en kwam ik er achter dat het mijn eigen gedachten waren die mij al die jaren geblokkeerd hadden. Daardoor kwam ik bijvoorbeeld niet voor mezelf op, ging ik (en anderen) steeds weer over mijn grenzen heen, maakte ik me continu druk over van alles en nog wat en deed ik niet de dingen die ik het liefst wilde doen. Ik besefte dat dit alles het resultaat was van mijn eigen manier van denken (onbewust).

Mijn grootste ‘eye opener’ was: “Als mijn eigen gedachten me op dit (diepte) punt hebben gebracht, dan kunnen ze mij dus ook de andere kant op brengen als ik anders ga denken.”

IMG_2845

Ik verdiepte me nog verder in ‘de wereld van mindset’ en gebruikte mezelf als ‘proefkonijn’ om te ontdekken of alle dingen die ik leerde over het hebben van een positieve mindset ook écht werkten. Al snel merkte ik positieve veranderingen en ging er een compleet nieuwe wereld voor me open. “Wow! Het werkt écht!”

Het resultaat

 

 Ik begon me relaxter te voelen
 Ik kreeg meer zelfvertrouwen
Ik had meer rust en balans
De stress werd minder
 Ik kon weer genieten
Lichamelijk ging het beter
Ik had antwoorden op de vragen “Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?”.
Ik liet me niet meer continu tegenhouden door angst, twijfels en onzekerheden.

Kortom, ik voelde me, sterker, gezonder en bovenal écht gelukkig. 
Vanaf dat moment wist ik het zeker: “Ik heb het echt allemaal zélf in de hand!”.

✓ Ik was niet langer een slachtoffer, maar maakte van mijn kwetsbaarheden mijn krachten.
Ik maakte  mijn eigen keuzes zonder me steeds te laten beïnvloeden door de mening van anderen of negatieve gedachten.
 Ik streefde niet meer continu naar perfectie.
Alle minder leuke gebeurtenissen en teleurstellingen kon ik beter verwerken en loslaten.
 Inmiddels leef ik al 15 jaar lang elke dag met chronische pijn, maar door deze positieve verandering in mijn leven heb ik nu geleerd hiermee om te gaan en mijn grenzen duidelijk aan te geven, waardoor het niet meer mijn leven beheerst en ik volop kan genieten van alles in mijn leven.

Eindelijk had ik iets gevonden wat niet alleen op de korte termijn hielp, maar juist ook op de langere termijn, want tot op de dag van vandaag is dit nog steeds het resultaat en dit heeft me inmiddels nog veel meer moois opgeleverd. 

Een nieuw hoofdstuk en mijn missie

3EAE8576-28DE-4213-BAB5-FFDC7EE3CEEF

Zo werd ik ‘ervaringsdeskundige’ en viel alles voor mij op z’n plek.

Het voelde alsof ik goud in handen had, een schatkist aan kennis, ervaring, waardevolle inzichten, belangrijke lessen en oefeningen, tips en andere ’tools’. Het is mijn missie om deze ‘schatkist’ met zoveel mogelijk mensen te delen.

Ik was nog nooit zo zeker van iets geweest en startte daarom begin 2018 startte ik mijn eigen coaching bedrijf. Al snel bleek dat dit een hele goede keuze was en anderen dezelfde resultaten boekten met behulp van mijn methode.

Begin 2020 heb ik daarom mijn baan opgezegd om me volledig te kunnen focussen op mijn werk als life & mindset coach.

Ik ben enorm dankbaar voor alles wat mij hier heeft gebracht en dat ik mijn ‘schatkist’ met anderen mag delen.