“Ik voel me een stuk beter en heb weer plezier in mijn werk gekregen. Dat was ik helemaal kwijt”

Man (31) – Traject Op Maat

Waar was je naar op zoek?

Toen ik niet lekker in mijn vel zat en ik niet helemaal wist wat ik er mee aan moest las ik het artikel van Claire in de ‘Wereldregio’ (regionale krant). Ik had op dat moment veel last van stress, kon de dingen niet meer overzien en loslaten en wilde juist dat ik meer dingen kon loslaten. Meer mentaal vrij zijn en in het moment leven. Mijn vrouw was op dat moment nog herstellend van een burn-out en herkende dezelfde symptomen bij mij, dus het artikel kwam op het juiste moment.
Ik heb wel even getwijfeld, omdat ik het sowieso al een ‘dingetje’ vond om er aan toe te geven dat het mentaal wat minder ging en om dan ineens met iemand daarover te praten. Toch voelde het laagdrempelig.

Waarom de keuze voor Claire?

Nadat ik Claire aanschreef hadden we al vrij snel een kennismakingsgesprek en zijn we vrij snel het traject (op maat) in gegaan en dat heeft me wel heel erg geholpen. Als ik nog langer had gewacht had ik misschien wel een burn-out gekregen, omdat ik er toch voor mijn gevoel dichtbij was. Na het kennismakingsgesprek had ik voor mijn gevoel wel een fijne klik met haar en ook vond ik het fijn dat het een traject op maat was, met modules die zij heeft gekozen die het beste bij mij op dat moment pasten. Daarom besloot ik om met Claire samen te werken.

Welke inzichten wil je delen?

Ik heb geleerd dat het oké is dat het even wat minder gaat, dat mag en is niets gek. Je kan niet altijd maar aan staan. Dat je erover kunt praten met mensen en er dan achter komt dat heel veel mensen hetzelfde ervaren of hebben ervaren.

Wat heeft het je opgeleverd?

Vooral het stukje loslaten van bepaalde gedachten heeft me door dit traject veel geholpen. Er waren gedachten die bij al maanden bezighielden en door het opschrijven van de gedachten, gevoelens etc. heeft me dat heel erg geholpen om dat achter me en los te laten. Dat was een hele opgave voorheen en door bepaalde oefeningen gaat dat een stuk beter. Het piekeren waar ik heel erg last van had is ook een stuk minder, ’s nachts is het helemaal weg.

Hoe heb je de samenwerking/begeleiding van Claire ervaren?

Ik ben heel tevreden met de samenwerking met Claire en de resultaten die ik behaald heb. De drempel om met Claire te praten was heel laag of is er eigenlijk niet. Claire is heel erg open waardoor je jezelf al snel op je gemak voelt, heel erg ongedwongen en daardoor vond ik het fijn om dit traject met haar aan te gaan. Door dit traject voel ik me een stuk beter dan 8 maanden terug, ik heb weer plezier in mijn werk gekregen wat ik begin dit jaar niet voor mogelijk had gehouden, omdat ik het helemaal kwijt was.

Voor iedereen die nog twijfelt: Go for it! Ga eens kennismaken met Claire, de drempel die er bij een huisarts is en vervolgens psycholoog is er niet. Je hoeft niet maanden te wachten op een eerste gesprek en je kunt eigenlijk direct beginnen met het traject wat vervolgens op jouw wensen en behoeften kan worden aangepast. Dat heeft mij heel erg geholpen!