“Claire heeft mij weer in mijn kracht gezet”

Bianca – Free Your Mind programma

Waar stond je voor het traject?

Voordat ik bij Claire kwam was ik op zoek naar tools om gebeurtenissen op een goede manier te verwerken. Mijn perfectionisme los te laten, de touwtjes wat te laten vieren, maar voornamelijk naar meer rust in mijn hoofd. Minder verwachtingen, meer genieten van het leven in plaats van al die lijstjes afwerken. Ik was erg gestrest, ik had veel hoofdpijn en ervaarde veel spierspanning. Mijn doel was om weer persoonlijke helderheid te krijgen, mezelf te ontwikkelen en motiveren en weer richting te krijgen op mijn levenspad. Maar mijn grootste doel: geluk herontdekken.

Waarom de keuze voor Claire?

Toen ik op de website van Claire belandde, spraken haar teksten mij erg aan. Ik herkende raakvlakken in haar verhalen. Het gevoel te worden geleefd, veel ballen hoog te houden, jezelf voorbij lopen, veel stress en altijd maar door gaan. Gevolgd door het stukje waar ik naar op zoek ben. Ik wil weer sterk en krachtig in het leven staan, grip hebben op situaties, bestand zijn tegen moeilijke situaties, niet volledig leeggezogen op de bank eindigen maar vooral genieten van alles wat je doet. Niet alleen bezig zijn met de bestemming maar ook genieten van de reis.

Voor mij was nú het moment, omdat ik met andere hulp niet verder kwam. Ik heb eerst nog getwijfeld, ik vond het programma erg prijzig en had geen garantie dat het mij verder zou helpen. En dan had ik het zonde van het geld gevonden, maar ik merkte tijdens het intakegesprek dat ik een klik had met Claire en dat ze tijdens één gesprek al de dingen vertelde die ik nodig had. Daarnaast heeft Claire mij een refund beloofd als ik de ervaring had dat het na een x aantal weken geen verbetering opleverde. Dit is niet nodig geweest =)

Wat heeft het je opgeleverd?

Aan het begin van het traject heb ik eigenlijk alleen maar gehuild. Alle emotie kwam los. Dingen uit het verleden, het heden en zorgen voor de toekomst. Ik vond het erg prettig om het hier met Claire over te hebben. Zij had een objectieve blik op mijn verhaal als buitenstaander en kon mij tips geven die ik niet altijd wilde horen maar wel nodig had. Dit maakte dat ik na ieder gesprek of opdracht weer groeide, meer rust ervaarde.

Het traject heeft mij tools opgeleverd om met situaties om te gaan. Het is een investering die je levenslang kan toepassen. Soms vergeet je deze tools snel, wat betekent dat het goed met je leven gaat en je ze niet nodig hebt. Maar wanneer het tegenzit moet ik mezelf eraan herinneren om deze tools weer uit de kast te pakken. En wanneer ik dit doe merk ik dat ik een gewoonte heb veranderd. Iets wat ik in het verleden niet had gedaan of anders had gedaan doe ik nu op de juiste manier. Een manier die wél werkt.

Wat is je grootste inzicht?

* Omdenken. Gebeurtenissen vanuit een andere hoek bekijken waardoor de situatie ineens een hele andere twist krijgt. Waarbij je eerst stress ervaart en plotseling weet dat het helemaal niet nodig is.

* Mezelf weer in mijn kracht. Niet alleen weten wie je bent maar het ook voelen. Door het herhalen van een statement mij elke dag weer die powervrouw voelen die ik ben.

Waar ik het meest trots op ben  is waardering vinden in het kleine. Bij mij moest alles groot, veel en snel. En eigenlijk haalde ik daar nooit voldoening uit. Nu kan ik genieten van een kop thee, de Zeeuwse zilte lucht tijdens een wandeling, een warm bad, een meditatie. Het veranderd mijn dag. Als iedereen meer zou genieten en dankbaar zou zijn voor het kleine, zouden wij in een hele andere wereld leven.

Hoe heb je de samenwerking/begeleiding van Claire ervaren?

Ik ben ontzettend tevreden met de samenwerking en begeleiding van Claire. Een periode na het traject heb ik nog een 1-op-1 meeting met Claire ingepland. Soms is er maar één gesprek nodig om je weer de goede weg op te sturen. Ze luistert erg goed en haalt de belangrijke dingen uit het verhaal om daar verder op in te gaan. Soms lastig om zo diep op emoties in te gaan maar vaak vonden we daar de reden waarom ik dingen deed zoals ik ze deed. Na die gesprekken ervaarde ik zoveel helderheid omdat ik mij vaak niet realiseerde waar iets vandaan kwam. Dan komt de rust weer terug.

Raad je een traject bij Claire aan?

Ik zou absoluut een coachingtraject bij Claire aanraden. Claire heeft mij weer in mijn kracht gezet. Ik voel mij een sterker mens en ben heel tevreden met wie ik ben. Als je twijfelt ga dan gewoon eens in gesprek met Claire en geef je zorgen aan. Je hoofd is misleidend. Het belangrijkste is dat je op je gevoel af gaat. Want je hart, dat klopt. Ga ervoor! Kies voor jezelf! Zet jezelf weer op 1.