“Ik heb leren omgaan met mijn angsten en mijn perfectionisme.”

Fleur – Traject Op Maat

Waar stond je voor het traject?

Aan het begin van het traject ervaarde ik veel onzekerheid, ik was bang om fouten te maken. Ik was altijd bezig met school en het goed onderhouden van mijn sociale contacten. Dit koste mij veel energie. Ik ervaarde veel paniekaanvallen, ik was moe, had ik veel buikpijn en ervaarde veel prikkels door de angsten en stress. Daarnaast had ik moeite met het relativeren van situaties waardoor ik ze vermeed. Hierdoor ging ik niet meer naar activiteiten die ik voorheen geweldig vond. Ik kon maar een paar uur op pad, omdat ik al snel was uitgeput van mijn eigen gedachtes en de prikkels. Daarnaast had ik veel moeite met het uitspreken van mijn behoeftes door mijn trauma’s en ervaringen als kind.

Waar was je naar op zoek?

Dit was op het moment dat het echt slecht met mij ging. Ik ervaarde een moeilijke tijd op stage, ik zag mijn sociale vrienden niet meer en ik wilde niet meer naar school. School heb ik altijd als fijn en leuk ervaren en toen kwam bij mij het besef dat ik nu ondersteuning en begeleiding van iemand anders nodig had, om nieuwe inzichten en energie te krijgen om weer na een tijdje op eigen benen te staan.

Ik was opzoek naar iemand die naar mij kon luisteren, mij begreep en mij andere inzichten kon geven. Daarnaast was ik opzoek naar tips en adviezen voor het aanpakken van verschillende situaties die ik als ingewikkeld en lastig ervaarde.

Waarom de keuze voor Claire?

Haar stukje tekst over haar zelf, haar eigen ervaringen en reviews van andere trok mij erg aan. Tijdens het eerste gesprek met Claire ervaarde ik vertrouwen en rust, doordat Claire echt naar mij luisterde en tijdens dat moment er voor mij was en dat was wat ik nodig had. De woorden en de sfeer die Claire met mij deelde was ik naar opzoek. Dit kon mijn omgeving namelijk niet bieden.

Bij Claire kan je vooral aangeven waar je behoefte aan hebt en ook wat jezelf ook interesseert. Hierover stelt Claire verschillende vragen en koppelt ze eigenlijk een progamma of traject die echt bij mij paste. Hierdoor kreeg ik het juiste aanbod vanuit Claire en dit pakte positief uit. Daarnaast vond ik het fijn dat ik makkelijk contact kon zoeken met Claire wanneer ik haar voor zowel positieve als lastige momenten nodig had. Doordat dit vrijwel meteen aan werd gepakt, konden we snel tot de kern komen of de paniek bij mij op dat moment wegnemen. Hierdoor kreeg ik steeds meer vertrouwen in mezelf.

Wat heeft het je opgeleverd?

Door dit traject heb ik de magie en kleur weer in mijn leven terug gevonden. Ik heb leren omgaan met mijn angsten en mijn perfectionisme. Door met Claire veel situaties te bespreken, kon ik het een plekje geven of andere inzichten krijgen om er positiever naar te kijken. Hierdoor ga ik met plezier weer naar school, ervaar ik stage als fijn en leuk, zie ik mijn vriendinnen weer en krijg ik echt energie van al deze activiteiten.

Ik kan weer hele dagen op pad en ik weet nu om te gaan met de prikkels en het uitspreken van mijn behoeftes naar anderen. Ik weet hoe ik nu kan ontspannen en dat niet alles perfect hoeft te zijn. Ik ben meer bezig met mezelf waardoor ik andere ook de juiste liefde en aandacht kan geven die zij nodig hebben. Door de inzichten, adviezen, tips en opdrachten van Claire ben ik met een andere blik naar situaties gaan kijken, waardoor ik het fijner en beter kan relativeren. Hierdoor sta ik met meer zelfvertrouwen in mijn schoenen. Dit zal altijd stap voor stap blijven groeien door de tools die geleerd heb van Claire.

Ik ben het meeste trots op het uitspreken van mijn gevoelens en mijn behoeftes. Op deze manier kan ik sneller situaties loslaten en relativeren waardoor ik kan genieten van de kleine dingen tijdens de dag of de week.

Hoe heb je de samenwerking/begeleiding van Claire ervaren?

Ik ben enorm tevreden over de begeleiding van Claire, dit heeft ze altijd met liefde en passie gedaan. De sfeer en het vertrouwen rondom Claire heb ik als fijn en positief ervaren, hierdoor stelde ik mij open en wist Claire precies de juiste vragen te stellen. Ze gaf mij de ruimte om te ontwikkelen en had vertrouwen in mij.

Welke inzichten wil je delen?

Dat je heel veel liefde en aandacht aan jezelf kan geven en je dit niet altijd van andere nodig hebt. Dat het lette en focussen op jezelf en genieten van de kleine dingen in het leven zoveel moois en energie kan geven. Ook het uitspreken en opschrijven van je emoties en situaties zoveel verlichting kan geven. Daarnaast oké zijn met situaties en het gewoon ervaren is iets wat ik als krachtig heb ervaren.

Raad je een traject bij Claire aan?

Zeker weten! Ik weet dat de stap zetten naar een coach groot kan zijn. Hiervoor zou ik willen zeggen om het te proberen en het toch te doen. Wat heb je te verliezen? Het vertrouwen die Claire je geeft en de aandacht die je krijgt koeter je al snel. Dit omdat Claire op een andere manier luistert, naar je kijkt en de aandacht geeft dan anderen. De aandacht en een luisterend oor die je op dat moment nodig hebt. Hierdoor voel je je echt gehoord en gezien en dit is iets moois om te mogen ervaren.