“Ik heb meer zelfliefde, meer zelfvertrouwen en ik ben relaxter”

Jolijn – Free Your Mind programma

Waar stond je voor het traject?

Voordat ik bij Claire kwam, was ik niet gelukkig met mijzelf en met mijn leven. Ik wist niet zo goed wie ik was en ik wist ook totaal niet wat ik eigenlijk wilde. In plaats van dat ik mijn leven en mijn toekomst rooskleurig in zag, was het een donker en grijs geheel.
Ik had een erg laag zelfbeeld, was erg bang om fouten te maken en was ik eigenlijk ook best eenzaam. Ik had namelijk geen vrienden/vriendinnen waarmee ik kon afspreken of waar ik bij terecht kon. Ik was ook erg bang om een stap buiten mijn comfortzone te zetten. 

Naast dat ik mij niet happy voelde, mijn hele leven al uitgestippeld wilde hebben, was mijn zelfbeeld ook niet zo best en was ik eigenlijk ook best eenzaam. Ik had namelijk geen vrienden/vriendinnen waarmee ik kon afspreken of waar ik bij terecht kon.

Waar was je naar op zoek?

Ik wilde heel graag mijn leven weer rooskleurig gaan inzien, een mooier zelfbeeld creeren, tevreden zijn met mijzelf en een goede mindset hebben. Blij zijn met wie ik ben, hoe ik eruit zie en volledig mijzelf durven te zijn. Maar ook dus die goede mindset creëren, leven in het nu, stapjes buiten mijn comfort zone durven te zetten en weten dat ik volledig op mijzelf kan vertrouwen.

Waarom de keuze voor Claire?

Ik wist wie Claire was, maar ik volgde haar niet via social media. Claire had toentertijd een leuke winactie en op de een of andere manier kwam zij toen voorbij bij mij op Instagram. Ik dacht dit is mijn teken, op deze winactie moet ik reageren. En dat heb ik toen gedaan en toen heb ik een kennismakingsgesprek bij Claire gewonnen. Claire en ik hadden een fijn kennismakingsgesprek.
Tijdens dit gesprek was er gelijk een vertrouwensband, openheid en een warme en fijne sfeer. Het voelde goed en natuurlijk was er spanning. 
De combinatie 1 op 1 gesprekken en praktische, effectieve oefeningen en opdrachten die je thuis in je eigen tempo kan uitvoeren sprak mij wel aan.

Dit ontving ik van Claire in een van de eerste mails waarin ik aangaf dat ik het spannend vond, dat vond ik zo een fijne reactie. Daardoor heb ik niet de twijfel gevoeld om ervoor te gaan.

“Supergoed van je dat je er ondanks de spanning voor gaat! Dat zegt al dat je je niet langer wilt laten leiden door angsten of belemmerende overtuigingen. Spanning is goed. Dat houd je ook weer scherp! Stap 1 is er! De rest ga ik je bij helpen, ik heb veel zin om met je samen te werken!”

Hoe heb je het traject ervaren?

Het traject bestond echt uit ups en downs. Maar gaandeweg, ben ik de kleine stapjes meer gaan leren waarderen en daardoor ging ik meer in het NU leven. Claire heeft mij handvaten gegeven, waardoor mijn mindset veranderde en daardoor ging ik kleine stapjes zetten in de juiste richting.

Ik denk dat op het moment dat ik besloot een traject te starten bij Claire, dat op dat moment ik de eerste stap heb gezet om mijn leven positief te veranderen. Op dat moment had ik namelijk besloten om in mijzelf te investeren, liever voor mijzelf te zijn. Ik doe dit traject omdat ik het waard ben. 
Op het moment dat ik het traject ben gestart, besefte ik mij dat allemaal nog niet. Ik voelde mij niet happy en ik wist dat ik iets moest veranderen om mij weer gelukkig te voelen. 

Claire heeft mij de hele weg hierin geholpen. Ik zette allemaal mooie stappen vooruit, maar ook tijdens het traject heb ik af en toe weer een stap terug gezet. Het is en blijft een groei- en leerproces, met vallen en opstaan. Beetje bij beetje ben ik het gaan beginnen te voelen en ging ik het ook geloven. Daarin is mijn leven in positieve zin veranderd.

Wat heeft het je opgeleverd?

Ik heb meer zelfliefde,  ik ben namelijk veel minder streng voor mijzelf en dus veel liever voor mijzelf. Ook heb ik een andere baan waarin ik weer plezier in mijn werk heb gekregen, iets wat ik niet meer zo had. Daarnaast heb ik vriendschappen gesloten, ook iets wat er aan het begin van het traject nog niet was. Ik heb meer zelfvertrouwen, ik durf mijzelf al meer te laten zien en horen en initiatief te nemen. Ook ben ik veel relaxter, minder gespannen en ik heb al veel moeilijke dingen overwonnen en losgelaten.

Hoe heb je de samenwerking/begeleiding van Claire ervaren?

Ik heb de samenwerking met Claire altijd als zeer tevreden ervaren. In het begin voelde ik mij altijd “teveel” en vond ik het ook wel lastig om mijn vraag/probleem aan te kaarten bij Claire. Maar dat heb ik ook geleerd tijdens het traject, dat je nooit voor een ander moet denken. Dus schroom niet om hulp te vragen, of aan te kaarten waar je mee zit. En voel je zeker niet “teveel”. Maar ook leuke dingen en mooie momenten kan je delen met Claire. 

Wanneer je een traject start bij Claire, dan is er echt 100% commitment. Claire is er echt om je te helpen, ze neemt je bij de hand, maar leert je ook gaandeweg het traject dat je het ook zelf kan. Je krijgt echt de handvaten waardoor je volledig op jezelf kan vertrouwen. Tijdens de sessies is er altijd een goede sfeer, er wordt gelachen, maar er is ook ruimte voor je verdriet. Claire luistert aandachtig, neemt je serieus, oordeelt niet. Er is openheid en vertrouwen tijdens de sessies. 

Maar ook naast de sessies is de samenwerking prettig, je ontvangt duidelijke informatie. En de modules die je in je eigen tempo kan uitwerken, zijn goed opgebouwd en passen precies bij de thema’s waarmee je op dat moment bezig bent.

Raad je een traject bij Claire aan?

Ik zou zeker dit traject aanraden aan anderen. Wanneer je voor dit traject kiest, kies je voor jezelf. Je investeert in jezelf. Samen met Claire ga je er echt een mooie reis van maken. En bij twijfel, wat is het ergste wat er kan gebeuren?
Aan jezelf werken kan ook heel leuk zijn! En die kant gaat Claire je laten zien.