“Ik ben krachtig, durf eindelijk mijn grenzen aan te geven en kom voor mezelf op”

Maaike – Free Your Mind programma

Waar stond je voor het traject?

Via Instagram kwam ik Claire tegen en heb toen meegedaan aan een challenge via Facebook. Toen ik bij Claire terecht kwam voor het traject was ik iemand die nog midden in haar burn-out zat, diverse traumatische ervaringen achter de rug had in haar leven (zowel vanuit de kindertijd als recent) en heel diep zat aangaande zelfvertrouwen, zelfbeeld, energie, stabiliteit, structuur mentale en fysieke gezondheid.

Mijn grootste doel was mijn leven weer op de rit te krijgen, mijn rugzakje legen en daardoor stabieler, gelukkiger, meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld te hebben.

Waar was je naar op zoek?

Ik zocht tips en manieren om gelukkiger, rustiger, evenwichtiger en minder gestresst te zijn. En daarmee ook mijn angsten en paniek (en dito aanvallen) en overdenken te kunnen verminderen. Ik voelde me een beetje verloren. Niet goed wetende wat ik moest doen om niet verder af te glijden. Wat uiteindelijk ook gebeurd is tijdens de periode tussen de challenge en het starten van het traject bij Claire.

Ik was nog verder afgegleden en in een burn-out beland, waarbij ik door een traumatische ervaring zo diep zat dat een einde maken aan mijn leven de enige optie leek. Aangezien ik dat niet wilde, wist ik dat ik alleen maar hieruit zou komen door aan de gang te gaan met mezelf. De stap te zetten waar ik al zo lang tegenaan hikte. Ik heb hulp gezocht bij de huisarts en uiteindelijk de psycholoog, maar tegelijkertijd ook kijken naar andere mogelijkheden die bij mijn gehele leven op orde krijgen zou kunnen helpen.

Waarom de keuze voor Claire?

Bij Claire zijn er veel mogelijkheden in diverse prijsklassen, waarbij Claire zonder eigen belang je adviseert en met je praat over welke optie het beste bij je past. Waar sta je op dit moment, wat heb je nodig, wat zie je als toekomstbeeld en alle andere factoren die van belang kunnnen zijn om de juiste optie te selecteren. Puur in jouw belang. Dat sprak me aan.

Ik heb ook geen enkele twijfel gehad. Ik kon alleen maar vooruit. Doordat ik Claire al had leren kennen vanuit de challenge en de coffee conversation wist ik wat ik aan haar had en voelde het vertrouwd. De afstand had een probleem kunnen zijn doordat zij in Zeeland woont en werkt en ik in Alkmaar, maar lang leve Zoom! Door de afspraken digitaal te doen kon het traject gewoon gedaan worden. Toen ik een keer in de buurt was hebben we die mogelijkheid meteen gepakt en een sessie in real life gedaan. Dat was fijn om ook een keer gedaan te kunnen hebben.

Wat heeft het je opgeleverd?

Ik ben enorm veranderd. Ik ben krachtig en durf eindelijk mijn grenzen aan te geven. Ik kom voor mijzelf op. Heb het rugzakje geleegd en definitief afscheid genomen van ervaringen en gedrag veroorzaakt door het verleden. Ik begin mijzelf steeds beter te leren kennen, ik maak keuzes voor mijzelf ipv te doen wat een ander van mij wil of zou verwachten. Ik herken steeds meer de signalen die er zijn als het wat minder met mij gaat en heb de tools om die neerwaartse spiraal om te keren.

De structuur, ritme en rust komen steeds meer terug in mijn leven, maar op een net andere manier dan voorheen. Een manier die veel beter bij mij past en niet wat mijn omgeving altijd voor mij bepaald heeft. Ik creeer balans in mijn leven tussen activiteiten die energie kosten en energie opleveren. Mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld zijn verbeterd en groeien nog iedere dag. Ik ben rustiger en veel minder aan het overdenken en angstig. Ik ben meer in het hier en nu en geniet en ben dankbaar voor het leven dat ik nu heb.
Voor mijn gevoel staat er een heel nieuw persoon. Maaike 2.0 zoals men altijd zegt in de wereld als iets volledig herzien en verbeterd is.

Welke inzichten wil je delen?

Dat voor jezelf kiezen en je grenzen aangeven best wel eng kan zijn en in sommige gevallen best wel wat strijd kan opleveren, soms zoveel dat je het eigenlijk wilt opgeven, maar dat doorzetten en geduld uiteindelijk ervoor zorgen dat het beter gaat. Dat de stappen erna makkelijker gaan, maar ook dat deze stappen zetten je zoveel opleveren. Veel meer rust en geluk.

Ik ben er trots op dat door vele kleine stapjes, ik zoveel verandering heb doorgemaakt waardoor ik op zoveel gebieden anders in het leven sta. Dat ik het allemaal zelf heb gedaan.
De verschillen tussen het begin en nu zijn enorm. Als je bezig bent heb je dat niet zo in de gaten, maar bij tussentijdse reflectie worden de verschillen duidelijker. Ik ben zeer tevreden.

Hoe heb je de samenwerking/begeleiding van Claire ervaren?

Ik ben ontzettend tevreden met de begeleiding van Claire. Ze luistert en geeft je de juiste tools die je op dat moment nodig hebt. Ze houdt niet vast aan een bepaald verloop. Tuurlijk hebben we een bepaalde leidraad, maar als er andere zaken op dat moment relevant zijn dan maakt zij daar ook ruimte voor. Zij houdt je een spiegel voor zonder een oordeel te hebben. Ze geeft advies o.b.v. van wat jij nodig hebt en past binnen jouw normen en waarden. Uiteraard vertelt ze ook over eigen ervaringen en hoe zij dat aangepakt heeft, maar doet dat uitsluitend als het van belang kan zijn voor jouw verwerking en vooruitgang. Tussendoor is zij ook beschikbaar voor vragen en geeft zij inspiratie via Instagram.

Raad je een traject bij Claire aan?

Ik zou dit traject zeker aan anderen aanraden. Het is een investering in jezelf en natuurlijk is het niet goedkoop, maar daar zijn altijd mogelijkheden voor bij Claire. De investering betaald zich altijd uit. Het heeft mijn leven enorm veranderd doordat ik voor mezelf ben gaan kiezen en alle tools heb aangepakt vanuit het traject om dit voor elkaar te krijgen. Ik weet niet waar ik zou zijn als ik dit niet had gedaan.

Lieve Claire, Dank je wel voor je fantastische begeleiding en het opzetten van de fantastische trajecten. Je hebt mij de tools gegeven en met mij gesproken over vele moelijke dingen. Geen enkel onderwerp was taboe. Alles was er opgericht om mij dingen te laten verwerken en los te laten, stappen te laten zetten met de tools die je aanreikte. Als het langer duurde of niet helemaal werkte had je alle geduld en zocht je naar manieren waardoor het wel zou kunnen werken. Dank je wel voor het mede mogelijk maken van Maaike 2.0!