“Mijn leven is enorm positief veranderd”

Naomi van Empelen – Free Your Mind programma

Waar was je naar op zoek?

Na mijn burn-out voelde ik mij al enige tijd nog steeds niet volledig hersteld, maar was een beetje klaar met de zoveelste therapie. Tot ik bij Claire met het Free Your Mind programma terecht kwam. Ik heb wel even getwijfeld, omdat ik het best wat geld vond om aan mezelf uit te geven, maar aangezien dat me niet voldoende had gebracht wilde ik graag verder. Ik was dagelijks ongelukkig met mijn leven en twijfelde continu aan mezelf en ik had veel last van angst en weinig zelfvertrouwen. Die 8 stappen naar vrijheid leken mij een geschenk uit de hemel. Het was fijn dat ik 2x een vrijblijvend gesprek met Claire kon hebben, waardoor ze mijn vertrouwen won en ik makkelijker de stap durfde te wagen.

Welke inzichten wil je delen?

Ik heb op persoonlijk vlak ontzettend veel geleerd. Ik heb geleerd om eindelijk voor mezelf op te komen en dingen voor mijzelf te gaan doen. Ik heb oude patronen weten te doorbreken en zelfs dingen die ik al 22 jaar met mij mee sleep heb ik kunnen loslaten en achter mij kunnen laten. Hier ben ik erg blij om en nog ben ik er nog niet helemaal. Maar inmiddels durf ik vertrouwen in mijzelf te hebben, ben ik van mezelf gaan leren houden waardoor ik ook eindelijk onvoorwaardelijke liefde kan terug geven. Ik heb geleerd dat ik mag zijn wie ik ben. Ik heb afscheid van heel veel dingen genomen maar ben ook heel veel nieuwe mooie dingen tegen gekomen en mijn leven is zoveel leuker op het moment dan een jaar geleden.

Wat heeft het je opgeleverd?

Ik ben ontzettend tevreden met wat ik allemaal behaald heb tijdens dit programma. Dit vertel ik ook vaak aan mijn omgeving wat het met mij heeft gedaan als persoon en wat ik hier mee heb bereikt. Ondanks dat iedereen het ook aan mij ziet ik kan met recht zeggen ik ben trots op mijzelf en ik zal altijd goed voor mezelf blijven zorgen vanaf nu.

Hoe heb je de samenwerking/begeleiding van Claire ervaren?

Ik ben erg tevreden over de begeleiding die Claire geeft. Ze weet de vinger op de juiste plek te leggen. Claire is ontzettend lief, ze prikt feilloos door je masker heen, is altijd in voor een persoonlijk praatje en je kan altijd met je vragen bij haar terecht. Dit vind ik erg fijn, omdat ik soms langere tijd tussen de afspraken had en dan vond ik het prettig om tussendoor even over dingen te sparren.

Raad je een traject bij Claire aan?

Mijn leven is enorm positief veranderd. Ik ben een heel ander mens geworden na dit traject. Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld als nu. Na 100 verschillende therapeuten is er nu eindelijk iets veranderd wat voor de rest van mijn leven werkt. Ik zou dit programma aan iedereen aanraden. Als iemand twijfelt zeg ik “Ga met haar in gesprek en kijk hoe het voelt”.

Lieve Claire, ik wil nog even kwijt dat wat jij met jou traject voor elkaar hebt gekregen dat had ik nooit durven dromen. Mijn leven is compleet veranderd en daardoor heb ik zo’n vrij leven er voor terug gekregen, waarin ik nog steeds hobbels en bobbels ervaar maar wat al zoveel luchtiger voelt dan een jaar terug. Mijn relatie heeft een enorme boost gekregen en mijn zelfvertrouwen ook.